Embelsira

Reçel me Rrush Pa Fara

0 comments

Reçel me Rrush Pa Fara

Recipe by Rozafa Course: DessertDifficulty: Medium
Prep time

30

minutes
Cooking time

1

hour 

30

minutes

Ingredientët

  • 2 kg 2 qershi të freskëta

  • 1.5 kg 1.5 sheqer kane

  • 1 lugë çaji 1 kanellë

  • ½ lëng ½ limoni

Përshkrimi

  • Si fillim pastrojmë rrushin duke e ndarë nga trupi dhe duke i shpëlajmë mirë të gjitha kokëderrat.
  • Më pas i vendosim në enën ku do te bëjmë reçelin dhe shtojmë sheqerin e pas kësaj i vendosim në zjarr mesatarë derisa të tretet sheqeri.
  • Pasi sheqeri është tretur e përziejmë herë pas here me ndihmën e një luge druri në mënyrë që mos të prishen kokrrat e të ngjisë dhe shtojmë kanellën.
  • Mua zakonisht më mer 1 orë e 30 minuta – 2 orë derisa arrin konsistencën që unë dua. (çështja e orës ka të bej me trashësinë e reçelit, nëse e duam të hollë e mbajmë më pak në zjarr, nëse e duam të trashë si në rastin tim e mbajmë shumë)
  • E kuptojmë që është gati kur lëngu është trashur dhe kur hedhim një pikë në një pjatë pika qëndron pa rrjedhur.
  • Reçeli i rrushit doli një mrekulli, dukej sikur po shijon një fetë bukë me mjaltë.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*